Search
Close this search box.

Viola

Kello on vähän yli seitsemän illalla. Valkoviiruinen nenänpää työntyy sängyn alta esiin. Viola kurkkii olisiko kohta jo iltapalaa tarjolla vai pitäisikö vielä hetkeksi mennä takaisin piiloon. Pikku hiljaa Viola hiippailee lähemmäs keittiötä ja jää pöydän alle odottamaan ruokaa.

Yöllä, ihmisten nukkuessa, Viola herää eloon! Pallot saavat kyytiä ja sohvaa juostaan ympäri. Välillä otetaan pienet torkut, mutta sitten taas jatketaan leikkejä. Yön leikkien jälkeen aamulla on taas jo kova nälkä. Viola uskaltaa odottaa jälleen keittiön pöydän alla aamupalaa. Sitten alkaakin jo aamu sarastaa ja on hyvä siirtyä päiväksi turvalliseen piilopaikkaan.

Kaunis, populaatiotaustainen Viola on siis todellinen yöeläin. Syömiset ja vessakäynnitkin hoidetaan yöaikaan. Piilopaikan lähelle voi toki päivälläkin viedä syömistä. Viola syö sen yleensä vasta sitten, kun kukaan ei ole katsomassa. Joitakin kertoja Viola on kyllä rohkaistunut ja ottanut herkun ihmisen kädestä.

Lähestyttäessä rauhallisesti, Viola yleensä jähmettyy paikoilleen. Rapsutus tuntuu Violasta ihan kivalta, vaikka kovasti pelottaakin. Viola tarvitsee paljon aikaa ja kärsivällisyyttä uudelta kodiltaan. Viola sopisikin rauhalliseen kotiin, jossa ei ole pieniä lapsia. Reipas ja rohkea kissakaveri sen sijaan voisi olla hyvä tuki Violalle. Violan suhtautumisesta koiriin ei ole tietoa.

Vastaathan hakemuksessa ainakin näihin kysymyksiin:
– Kissa on pitkäaikainen kumppani (jopa 20 vuotta). Oletko varautunut myös taloudellisesti kissan säännöllisiin terveystarkastuksiin sen loppuelämän ajaksi?
– Kun reissaat tai sairastat, lyhyt- tai pitkäaikaisesti, onko kissalle hoitaja mietittynä?
– Järjestyykö kodista ikioma paikka, missä kissa saa nukkua ja olla omassa rauhassa?
– Millainen perhe (ihmiset, toiset eläimet), koti ja elämänrytmi kissaa odottaisi luonanne?

Ota yhteyttä

Muita kodinetsijöitä:

Auta meitä auttamaan

Ota kissa vain steriloituna tai kastroituna ja vastuullisesta lähteestä. Jokainen kissa ansaitsee hyvän ja turvallisen elämän. Ethän ota kesäkissaa, etkä hylkää kun kiinnostus lopahtaa. Ajattele kun sitoudut – kissat ovat pitkäikäinen hankinta. Uskalla rakastaa.