Search
Close this search box.

Lyyli ja Santeri

Populaatiotaustaisina kissoina ihmiset vielä jonkin verran jännittää. Lyyli on kaksikosta kesympi ja rohkeampi, ja on toiminut hyvänä mallina ja turvana säikymmälle Santerille. Alussa Santeri oli tarkka omasta tilastaan ja saattoi sähistäkin lähestyessä, mutta pahimman jännityksen laannuttua rapsutuksia otetaan jo vastaan ihan tyytyväisenä. Lyylin kanssa rapsutushetkiä voi pitää enemmänkin, sillä Lyyli osoittaa nauttivansa siitä kehräten ja puskien. Silti lähestyminen kannattaa tehdä varovaisesti, sillä kumpikin herkästi pelästyy ja jähmettyy tai pakenee piiloon. Toistaiseksi ihmisten huomio enemmän epäilyttää kuin kiinnostaa, ja kaverukset viihtyvät parhaiten yhdessä köllöttäen.

Keskenään Lyyli ja Santeri tykkäävät juosta erilaisten lelujen perässä, mutta ihmisten leikitysyrityksiä ei vielä ihan ymmärretä. Varsinkin öisin kaksikko on aktiivisempi ja tutkii enemmän paikkoja, kun muita ei ole läsnä. Päiväsaikaan kissat lepäilevät turvallisissa piilopaikoissa, kuten kiipeilypuun kolossa tai sohvan alla. Ajan myötä Lyyli ja Santeri ovat uskaltautuneet enemmän myös sohvan päälle, vaikka ihmisiä olisikin samassa huoneessa. Muutokset ja ympäröivä hälinä stressaavat kaveruksia, joten tulevassa kodissa tulisi olla saatavilla omaa tilaa ja rauhallisia piilopaikkoja, jonne vetäytyä jos pelottaa. Lyyli ja Santeri kaipaavat yhteistä kotia sekä uusilta perheenjäseniltä kärsivällisyyttä luottamuksen rakentamiseen.

Vastaathan hakemuksessa ainakin näihin kysymyksiin:
– Kissa on pitkäaikainen kumppani (jopa 20 vuotta). Oletko varautunut myös taloudellisesti kissan säännöllisiin terveystarkastuksiin sen loppuelämän ajaksi?
– Kun reissaat tai sairastat, lyhyt- tai pitkäaikaisesti, onko kissalle hoitaja mietittynä?
– Järjestyykö kodista ikioma paikka, missä kissa saa nukkua ja olla omassa rauhassa?
– Millainen perhe (ihmiset, toiset eläimet), koti ja elämänrytmi kissaa odottaisi luonanne?

Ota yhteyttä

Muita kodinetsijöitä:

Auta meitä auttamaan

Ota kissa vain steriloituna tai kastroituna ja vastuullisesta lähteestä. Jokainen kissa ansaitsee hyvän ja turvallisen elämän. Ethän ota kesäkissaa, etkä hylkää kun kiinnostus lopahtaa. Ajattele kun sitoudut – kissat ovat pitkäikäinen hankinta. Uskalla rakastaa.