Search
Close this search box.

Kadotitko tai löysitkö kissan?

Kadotitko kissan?

Etsiminen on aloitettava heti kissan kadottua! Steriloitu tai kastroitu kissa ei yleensä harhaile kauas pihapiiristään. Leikkaamaton kissa sen sijaan saattaa vaeltaa kilometrien päähän.

Jos kissaa ei ala kuulua:

Jos kissa ei tule illaksi kotiin:

Viimeistään seuraavana päivänä:

Jos kissasta ei saada havaintoja:

Kun kissasta alkaa tulla näköhavaintoja, kannattaa paikalle viedä ruokaa ja vettä, jotta kissa ei lähtisi kauemmas ruokaa etsimään. Kun kissa pysyy alueella, paikalle voi viedä kissanloukun. KKY ry:ltä saat tarvittaessa lainaksi kissanloukun Pirkanmaan alueella

Kadonnutta kissaa kannattaa etsiä pitkään ja sitkeästi. Esimerkiksi syksyllä 2014 kissa löysi takaisin omaan kotiinsa neljän vuoden kateissa olon jälkeen.

Löysitkö kissan?

Eläinsuojelulain mukaan jokaisessa kunnassa tulee olla löytöeläinvastaanotto.  Eläintä säilytetään 15 vuorokautta, jona aikana omistaja voi lunastaa eläimen takaisin.

Jos löydät yksin liikkuvan kissan:

Jos saat kissan itse kiinni, toimita se lähimpään löytöeläintarhaan. Voit myös ottaa kissan hoitoon itsellesi. KKY ry:ltä voit vuokrata kissanloukkua kissan kiinniottamiseksi.

Monilla kissoilla on niskassaan mikrosiru, jonka numerosarjan perusteella kissan omistajan voi tavoittaa. Mikrosirun lukulaitteita on eläinlääkäreillä ja löytöeläintarhoilla.

Hyödynnä sosiaalista mediaa!