Search
Close this search box.

Sisu ja Muru

Sisu ja Muru on valloittava kaksikko. Sisu on 11-vuotias poika ja Muru 9-vuotias tyttö. Sisulla on todettu spondyloosi, siitä lisää alempana.

Sisu on oman arvonsa tietävä, rakkaudenkipeä kissa. Alkuun hän saattaa hieman arastella vieraita ihmisiä, mutta ihmisen tullessa tutuksi rapsutuksia ja hellyyttä ei hän vain voi saada liikaa. Majesteettiselta näyttäminen ja ruuan syöminen on tällä hetkellä tärkeimpiä hommia, mutta hän kykenee joskus myös olemaan vain söpö rauhallinen itsensä. Sisulla on yleensä paljon asiaa, ja hän tykkääkin kommentoida vähän kaikkea.

Muru on ihana, pieni murunen. Alkuun ujostuttaa ja vähän pelottaakin, mutta kun tullaan tutuksi, niin saa jo rapsuttaakin. Antaa nätisti käsitellä, jos tarvitsee. Lempparihommaa on Sisun kanssa makoilu, koska Sisu on Murulle kovin rakas. Muru ei ole yhdistyksellä ollessaan tuntunut tottuvan toisiin kissoihin, joten hän ei välttämättä sovi kotiin, jossa on muita kissoja.

Sisulla on todettu selkärangan rappeumasairaus, Spondyloosi (kissan nivelrikko). Sisu sai siihen lääkityksen, joka menee aamuin illoin herkkutahnan seassa annettuna. Lääkitys on selkeästi parantanut Sisun vointia, eli tilanne on hyvä ja vakaa. Sisun adoptointi vaatii kuitenkin tulevalta kodilta sitoutumista kissan voinnin tarkkailuun, eläinlääkärikäynteihin ja mahdollisesti siihen, että luopumisen aika voi tulla jo aiemmin, jos kissan elämää ei voida enää helpottaa riittävästi lääkityksen voimin. Tällä hetkellä Sisu voi niin hyvin, että näemme sillä vielä hyvän (toivottavasti pitkän) elämän edessään, jonka vuoksi haluamme tarjota hänelle mahdollisuuden ikiomaan kotiin sairaudestaan huolimatta.

Ennen adoptiota keskustelemme tilanteesta enemmän ja huolehdimme, että tulevalla kodilla on kaikki tarvittava tieto Sisun kanssa elämiseen. Kaksikkoa saa käydä useammankin kerran katsomassa, ennen kuin päätämme adoptiosta. Haluamme, että adoptoija varmasti tietää mihin sitoutuu Sisun kanssa, ja että koti on myös kaksikolle sopiva.

Vastaathan hakemuksessa ainakin näihin kysymyksiin:
– Kissa on pitkäaikainen kumppani (jopa 20 vuotta). Oletko varautunut myös taloudellisesti kissan säännöllisiin terveystarkastuksiin sen loppuelämän ajaksi?
– Kun reissaat tai sairastat, lyhyt- tai pitkäaikaisesti, onko kissalle hoitaja mietittynä?
– Järjestyykö kodista ikioma paikka, missä kissa saa nukkua ja olla omassa rauhassa?
– Millainen perhe (ihmiset, toiset eläimet), koti ja elämänrytmi kissaa odottaisi luonanne?

Ota yhteyttä

Muita kodinetsijöitä:

Auta meitä auttamaan

Ota kissa vain steriloituna tai kastroituna ja vastuullisesta lähteestä. Jokainen kissa ansaitsee hyvän ja turvallisen elämän. Ethän ota kesäkissaa, etkä hylkää kun kiinnostus lopahtaa. Ajattele kun sitoudut – kissat ovat pitkäikäinen hankinta. Uskalla rakastaa.