Search
Close this search box.

Eino ja Unto

Eino ja Unto ovat arviolta 1-2 -vuotiaita. He ovat tärkeitä toisilleen – kurnailevat ja puskevat toisiaan.

Oranssi-valkoinen Eino on kaikesta kiinnostunut, leluja ja ruokaa rakastava puuha-pete. Alkuun hän aina sähisi ihmisen nähdessään, mutta antautui silti rapsutuksille ja kehräsi kovasti. Nyt hän on rohkaistunut paljon, ei väistele enää samalla tavalla ihmistä ja sähinät ovat jääneet. Hän on siis vielä hieman varuillaan joissain tilanteissa, mutta tulee kyllä puskemaan kättä ja hakemaan rapsutuksia. Leluista lemppareita ovat kaikki, mutta erityisesti jonkinlaista ääntä (kilinää, rapinaa) pitävät lelut saavat eniten kyytiä. Iltaisin hän tulee odottamaan yhteistä leikkihetkeä ennen nukkumaanmenoa.

Unto on ihana möllöttäjä. Hän istuu missä milloinkin katselemassa ihmisen puuhia, mutta on tarvittaessa valmis perääntymään toiseen huoneeseen. Ruokaa hän tulee usein kerjäämään keittiöön ihmisen puuhastellessa siellä mitä vain. Tuolloin kerjääminen on lähinnä istuen möllöttämistä, josko jotain ruokaa irtoisi. Välillä Unto innostuu leikkimään Einon kanssa ja hänet on nähtykin vetävän aikamoista rallia ja painia Einon kanssa. Hällä on täytynyt hoitaa korvia korvapunkkien takia, ja hoitaminen on ollut helppoa. Untolla on poistettu hampaita, jonka vuoksi kielen kärki tulee usein ulos suusta. Hän saattaa joskus myös hieman kuolata leukaansa märäksi samasta syystä johtuen.

Molemmat ovat perusterveitä, mutta Unto vaikuttaa olevan herkkävatsainen, liittyen mahdollisesti ruokavalion muutoksiin ja/tai stressiin. Einon silmät vuotavat välillä vähän, mutta hän pesee ne itse puhtaaksi. Molempien korvat ovat olleet yhdistykselle tullessa todella likaiset, joten niitä on jouduttu puhdistelemaan. Untolta on häädetty korvapunkki.

Mikäli pojat haluaa tutustuttaa toisiin kissoihin, pitää se tehdä hyvin hitaasti ja harkitusti. Unto on tässä selkeästi Einoa hitaampi.

Kissat luovutetaan yhteiseen kotiin madotettuina, rokotettuina, leikattuina, fiv/felv-testattuina (neg) ja sirutettuina.

Vastaathan hakemuksessa ainakin näihin kysymyksiin:
– Kissa on pitkäaikainen kumppani (jopa 20 vuotta). Oletko varautunut myös taloudellisesti kissan säännöllisiin terveystarkastuksiin sen loppuelämän ajaksi?
– Kun reissaat tai sairastat, lyhyt- tai pitkäaikaisesti, onko kissalle hoitaja mietittynä?
– Järjestyykö kodista ikioma paikka, missä kissa saa nukkua ja olla omassa rauhassa?
– Millainen perhe (ihmiset, toiset eläimet), koti ja elämänrytmi kissaa odottaisi luonanne?

Ota yhteyttä

Muita kodinetsijöitä:

Auta meitä auttamaan

Ota kissa vain steriloituna tai kastroituna ja vastuullisesta lähteestä. Jokainen kissa ansaitsee hyvän ja turvallisen elämän. Ethän ota kesäkissaa, etkä hylkää kun kiinnostus lopahtaa. Ajattele kun sitoudut – kissat ovat pitkäikäinen hankinta. Uskalla rakastaa.