Search
Close this search box.

Maija

Kirjoittajat: Marko Kaitala & Pasi Lammenranta | Kuvat: Pasi Lammenranta

Jäteasemalta kuningataräidiksi

Kuukauden kissa Maija oli tyttärensä Tupsun kanssa asunut jätteenkäsittelylaitoksen lähistöllä jo jonkin aikaa. Maija hankki sisukkaasti elannon itselleen ja Tupsulle ankeassa ympäristössä. Molemmat pääsivät monien vaiheiden kautta KKY:n toimitilalle.  Toimitilalla kaksikko vietti noin vuoden, kun sopivaa ensikotia saatikka kotiehdokasta ei löytynyt. Melko pian Tupsusta tuli toimitilan aulan kuningatar. Kun rohkea ja ennakkoluuloton Tupsu otti johtajan paikan, niin varautuneemmasta Maijasta tuli aulan kuningataräiti.  Noin vuoden kuluttua äidille ja tyttärelle löytyi kotiehdokas ja hyvä pysyvä koti, jossa he nykyään viettävät kissanpäiviä.

Katti-Matti 2/2018 sisälsi jutun tyttösistä.  Uuden kodin kuningas Piki-kissa suhtautui suopeasti uusiin tyttöystäviin, ja hiljalleen tytötkin huomasivat kotona asumisen hyvät puolet.  Tässä päivityksiä alkutaipaleelta:

17.6. Viikonlopputerveisiä tytöiltä ja Pikiltä.  Parveke on ollut suosittu paikka.  Tupsua olen päässyt kampaamaan, Maija sähisee vielä, jos menee liian lähelle. Hyvin syövät. Maija tykkäsi kovasti porsaan sydämestä.  Piki  kiehnäilee jo Tupsua, ja yhteiselo on ollut varsin rauhallista.

15.10. Maija on arka edelleen, mutta päästää kyllä lähelle. Ehkä kohta jo uskallan varovasti silittää.  Maija pitää kovasti juttelusta ja siristelee silmiä. Yksi mielipaikoista on makuuhuoneen radion vieressä. Kissat taitavat pitää klassisesta, ainakin omat kissani ovat aina viihtyneet klassisen musiikin ääressä. Itse tiedän Maijasta, että on löydetty jätteenkäsittelylaitoksen läheltä. Ilmeisesti villinä syntynyt, koska on niin varovainen ihmisten läheisyydessä. Pihalta kun kerran kuului lasten itkua, niin Maija tuli muristen sisälle parvekkeelta. Minulle ei ole murissut kertaakaan. Vaikuttaa muutenkin hyvin kiltiltä kissalta, pitää vain saada luottamus ihmiseen paranemaan ajan kanssa.

Joulukuulumisia: Tupsu ja Maija voivat oikein hyvin. Tupsu on hyvin herttainen ja nuorimpana tietenkin melko vilkas. Uusimpana edistysaskelena hampaiden pesu. Maijakin on edistynyt, päästää hyvin lähelle, mutta vielä ei kannata koskea. Sain pienen raapaisun muistutukseksi, kun yritin silittää. Leikkiessä olen tosin päässyt silittämään pari kertaa. Piki tuntuu edelleen kutsuvan Tupsua mukaan leikkiin ja sitten ajavat takaa toisiaan. Tyttöjä hieman harmitti, kun parvekekausi oli ohi marraskuussa, ja harmistunutta ikkunan raaputusta seurasi. Onneksi jo 2-3 kuukauden kuluttua pääsee taas parvekkeelle.

Pasi

P.S. Lokakuun kissan Kuningatar Tupsun tarinan yhteydessä saamme lukea lisää Maijankin kuulumisia.

Jaa & Vaikuta

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Auta meitä auttamaan

Ota kissa vain steriloituna tai kastroituna ja vastuullisesta lähteestä. Jokainen kissa ansaitsee hyvän ja turvallisen elämän. Ethän ota kesäkissaa, etkä hylkää kun kiinnostus lopahtaa. Ajattele kun sitoudut – kissat ovat pitkäikäinen hankinta. Uskalla rakastaa.