Search
Close this search box.

Lara

Kirjoittaja: Kaarina P.  |  Kuvat: Tomi Järvinen

Lara, alkuperäiseltä nimeltään Laura, on peräisin todella suuresta populaatiosta Parkanon suunnalta. Tämän populaation auttaminen eteenpäin sitoi KKY:n voimavaroja moniksi kuukausiksi, jopa pariksi vuodeksi, mutta sitkeällä eri tahojen yhteistyöllä ja määrätietoisuudella siinä onnistuttiin.

Kauniit kajalsilmät ja hauskat mustat läiskät viiksien alla kiinnittivät huomiomme. Perheemme ”iskä” on aina ollut kiinnostunut haastavista kissoista, ja päätimmekin antaa tälle noin viisivuotiaalle kissalle mahdollisuuden.

Nimenvaihdoksen jälkeen Lara-rouvan apuna olivat neljä muuta kesyä kissaamme, joiden esimerkki varmaankin nopeutti kesyyntymisprosessia. Alun yhteen huoneeseen piiloon jähmettymisen ja sähinän jälkeen alkoi pikkuhiljaa tutustuminen muihin huoneisiin ja leikkikaluihin. Ihastuminen kahteen veljekseen Miskaan ja Kustiin auttoi myös.  Emme kiirehtineet Laran ihmiseen tottumista millään tavalla, vaan hän sai edetä omaan tahtiinsa.

Muutaman kuukauden jälkeen ohimennen rapsutus leuan alta onnistuikin! Siitä sitten jatkettiin ; peiton heilahtaminen lähellä ja ohitus portaissa olivat edelleen kauhistus, mutta  ajan myötä niihinkin totuttiin.

Nyt yli vuoden kjälkeen Lara on saumaton osa kissakvintettiämme, emmekä osaisi mitenkään kuvitella kotiamme ilman salaperäistä Lara-kaunotarta. Syliin ei Laraa kuitenkaan helpolla nosteta, ja eläinlääkärikäynnit ovat haasteellisia : ilman rauhoitusta suuhun ei katsota. Mutta kaikkeen löytyy keinot.

Suosittelemme mahdollisimman monelle antamaan mahdollisuuden näille ei-heti-valmis-sylikissoille, koska niiden on niin paljon haasteellisempaa löytää uusi rakastava loppuelämän koti. Ja se onkin sitten monta kertaa palkitsevampaa – kaikille osapuolille.

P.S. Mikäli liityt KKY:n jäseneksi, saat kaksi kertaa vuodessa postitettuna Katti-Matti –lehden, jonka numerossa 115-1/2017 aikanaan oli juttu Katonrajasta sohvaperunaksi Larasta ja hänen tulostaan meidän silloisen kissakvartetin jatkoksi. 

Jaa & Vaikuta

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Auta meitä auttamaan

Ota kissa vain steriloituna tai kastroituna ja vastuullisesta lähteestä. Jokainen kissa ansaitsee hyvän ja turvallisen elämän. Ethän ota kesäkissaa, etkä hylkää kun kiinnostus lopahtaa. Ajattele kun sitoudut – kissat ovat pitkäikäinen hankinta. Uskalla rakastaa.