Search
Close this search box.

Rubus ja Poa

Ihanat pojat Poa (ruskearaidallinen valkoisilla merkeillä) ja Rubus (harmaaraidallinen) etsivät yhteistä kotia. Molemmat ovat arviolta noin 6-vuotiaita ja peräisin populaatiosta. He vielä opettelevat yhteiseloa ihmisen kanssa, mutta ovat kesyyntyneet jo hienosti ja erityisesti Rubus nauttii jo täysin siemauksin rapsutuksista, varsinkin ruoka-aikaan. Poa viihtyy enemmän omissa oloissaan, mutta kyllä sitäkin rapsutella saa. Syliin tulemista ja nostamista poikien kanssa vielä opetellaan, mutta alkavat jo siihenkin hieman tottua.
Molemmat ovat kilttejä, ja luultavasti ajan kanssa tulevat hyvinkin ihmisystävällisiksi. Poa on kaksikosta selvästi arempi ja vetäytyvämpi, Rubus tulee yleensä tapaamaan vieraitakin herkkujen ja rapsutusten toivossa.

Pojat ovat energisiä ja leikkivät mielellään niin ihmisen kanssa kuin keskenään. Varsinkin yöaikaan tykkäävät painia välillä aika rajustikin. Poa tykkää myös käydä etsimässä kaiken minkä mahdollisesti pystyy syömään, ja jos pöydälle on sattunut vaikka unohtumaan leipäpussi, se päätyy kyllä varmasti Poan kynsiin ja hampaisiin. Keskenään pojat ovat hyviä ystävyksiä ja usein ne näkeekin myös nukkumassa yhdessä tai pesemässä toisiaan.

Rubuksen munuaiset ovat alikehittyneet, minkä vuoksi sen täytyy käydä säännöllisesti eläinlääkärillä munuaiskontrollissa, tällä hetkellä noin puolen vuoden välein. Rubus syö myös osittain erityisruokavaliota. Tällä hetkellä syö puoliksi normaalia ruokaa, ja puoliksi munuaisvaivaisille tarkoitettua ruokaa, ja ruokavaliota säädetään sen mukaan, millaisia tuloksia munuaiskontrollista saadan. Olisi myös tärkeää, että tavallinenkin ruoka on laadukasta.

Molemmilla kissoilla on kokemusta myös toisista kissoista, mutta kumpikin on aiemmassa asunnossa hieman kiusannut vetäytyvämpää kissaa, joten suositellaan ensisijaisesti kotiin, jossa ei ole muita kissoja. Ei ole tietoa miten muihin eläimiin suhtautuvat.

Jos kiinnostuit kissoista, ota rohkeasti yhteyttä. Ensikoti vastaa mielellään kysymyksiin, ja kisuja pääsee myös tapaamaan ensikotiin.

Vastaathan hakemuksessa ainakin näihin kysymyksiin:
– Kissa on pitkäaikainen kumppani (jopa 20 vuotta). Oletko varautunut myös taloudellisesti kissan säännöllisiin terveystarkastuksiin sen loppuelämän ajaksi?
– Kun reissaat tai sairastat, lyhyt- tai pitkäaikaisesti, onko kissalle hoitaja mietittynä?
– Järjestyykö kodista ikioma paikka, missä kissa saa nukkua ja olla omassa rauhassa?
– Millainen perhe (ihmiset, toiset eläimet), koti ja elämänrytmi kissaa odottaisi luonanne?

Ota yhteyttä

Muita kodinetsijöitä:

Auta meitä auttamaan

Ota kissa vain steriloituna tai kastroituna ja vastuullisesta lähteestä. Jokainen kissa ansaitsee hyvän ja turvallisen elämän. Ethän ota kesäkissaa, etkä hylkää kun kiinnostus lopahtaa. Ajattele kun sitoudut – kissat ovat pitkäikäinen hankinta. Uskalla rakastaa.