fbpx

Viiru ja Ilves

Dynaaminen parivaljakko Viiru ja Ilves etsivät kotia loppuelämäksi. Kaverukset ovat samasta populaatiosta ja täydentävät toisiaan loistavasti. Kumpikaan ei ole tottunut yksinoloon ja luovutetaan siksi yhdessä rauhalliseen kotiin. Oudot äänet voivat säikäyttää heitä, eikä kaksikko siksi sovi saman katon alle pienten lasten kanssa – ainakaan vielä. Aavistuksen varovaisempi Viiru myös tarvitsee omaa tilaa ja mahdollisuuden oleskella rauhassa.

Vanhempi (3-4-vuotias) Ilves on helposti lähestyttävä ja silitettävä pallo rakkautta. Hän on kaksikosta hieman rohkeampi, sosiaalisempi ja on toiminut ensikodissa tiedustelijana sekä kannustavana isoveljenä Viirulle. Ilves rakastaa silittämistä ja huomiota. Hän on kova kehräämään ja tulee hakemaan huomiota tasaisin väliajoin. Herraa saa ottaa syliin ja rapsuttaa niin paljon kuin jaksaa. Myöskään asennolla ei ole väliä.

Ilveksellä oli vatsaongelmia ja virtsakiteitä, KKY:lle tullessaan ja hänen nesteytyksestään on huolehdittava. Tällä hetkellä Ilves saa nyt ummetuslääkettä, jotta venynyt suolisto pääsee toipumaan rauhassa. Stressaavissa tilanteissa voi olla tarpeen antaa ummetuslääkettä jatkossakin, mutta lääkkeen voi antaa ihan ruoan seassa. Molemmat ovat syövät kuppinsa tyhjäksi ja menevät mieluusti toistensa kupeille, joten Ilvestä lääkitessä kannattaa valvoa, että pojat pysyvät omilla kupeillaan.

Nuorempi pojista, Viiru (1-2 vuotta) on aluksi sosiaalisesti arka – tai vaihtoehtoisesti majoittuu sängyn alle siksi aikaa, että Ilves ehtii käydä tutkimassa uuden ympäristön tai vieraat ihmiset. Ensikodissa on käynyt jo ensimmäisellä viikolla vieraita katsomassa kissoja ja antamassa molemmille herkkuja kädestä, joten kovin kauaa ei tämäkään kaveri sängyn alla malttanut olla. Kun Ilves on raportoinut tiedustelun tulokset ja Viiru luonut suunnitelmansa, roolit muuttuvat.

Viiru on hyvin utelias ja leikkisä veijari, jonka kanssa ei elämä ole tylsää. Kaiken uuden suhteen hän on ehdottomasti kaksikosta rohkeampi ja on muun muassa kannustanut Ilvestä kokeilemaan palloja ja laserin perässä juoksemista. Ihmisen sijaan Viiru hakee huomiota Ilvekseltä, joskin ensikodissa Viirua on syötetty ihan kädestä eli häneen saa koskea ja tällä hetkellä opettelemme noutamaan palloa ja saapumaan paikalle huudettaessa. Viiru on myös pikkuhiljaa tottunut kosketukseen ja antaa silittää fiiliksen mukaan enemmän tai vähemmän. Syliin Viirua ei kannata ottaa vielä, mutta kärsivällisellä totuttamisella sekin luonnistuu pian.

Kätevästi kaverukset mahtuvat myös samalle nojatuolille. Jos kiinnostuit tästä kaksikosta voit ottaa yhteyttä sähköpostitse.

 

Kerrothan viestissä minkälaiseen kotiin tämä pari pääsisi:

– Kissa on pitkäaikainen kumppani (jopa 20 vuotta). Oletko varautunut taloudellisesti eläinlääkärikuluihin, tarvikkeisiin ja laadukkaaseen ruokaan?

– Onko kotisi kissalle turvallinen?

– Jos olet matkoilla, kuka huolehtii kissoista poissaolosi aikana?

– Pystyvätkö kaikki perheenjäsenet sitoutumaan kissojen hoitoon?

 

 

//päivitykset kahden viikon jälkeen

Poikien uudeksi suosikkileluksi on valikoitunut höyhentikku, jota molemmat jaksavat jahdata innoissaan. Kaverukset leikkivät myös paljon keskenään ja käyvät välillä parvekkeella ihmettelemässä ratikkaa.

Ilves on tottunut sylissä olemiseen ja rapsutteluun täysin. Onpa hän jopa muutaman kerran tullut jo sänkyyn aamulla kehräämään ja hakemaan huomiota. Herran vatsa on alkanut toipumaan hyvin ja ummetuslääkkeen määrää on vähennetty kertaan päivässä/kahdessa päivässä. Raksuja saa vain vähän ja hyvin karkkimaisesti.

Viiru on karistanut suurimman osan arkuudestaan. Ilves on edelleen hyvä turva ja leikkikaveri. Viiru myös pesee Ilvestä aktiivisesti. Hän ei tule silitettäväksi, muttei juokse pakoonkaan. Olen ottanut Viirua muutamia kertoja syliin ja totuttanut käsittelyyn. Viiru koettaa vain rimpuilla pakoon, eikä käytä kynsiä (Ilves oli samanlainen 2 viikkoa sitten). Sitkeällä totuttelulla hänestäkin saa sylissä kannettavan pehmopallon.

 

Ota yhteyttä

Jaa tätä mirriä somessa

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

Yhteistyössä

Auta meitä auttamaan

Ota kissa vain steriloituna tai kastroituna ja vastuullisesta lähteestä. Jokainen kissa ansaitsee hyvän ja turvallisen elämän. Ethän ota kesäkissaa, etkä hylkää kun kiinnostus lopahtaa. Ajattele kun sitoudut – kissat ovat pitkäikäinen hankinta. Uskalla rakastaa.