Vatu ja Forintti

Kaksikko löysi tiensä kissapopulaatiosta KKY:lle 2023 tammi-helmikuun taitteessa ja ensikotiin helmikuun lopuilla. Forintti on valkoinen, solakka otus tummalla otsatäplällä ja muilla merkein, kun taas Vatu on väritykseltään enemmän ruskea-valkokirjava.

Ilmeikäs Forintti on energinen hassuttelija, joka seurailee ihmisen puuhia kiinnostuneena – useimmiten pienen etäisyyden päästä. Tämä kaveri löytää ja ottaa haltuun asunnon kaikki pyörivät objektit. Tällä hetkellä narut ja lipastojen avaimet ovat erityisiä hittejä! Ohikulkumatkalla ihmisen jalkoja saatetaan käydä myös kevyesti maistamassa, ja esimerkiksi lattiakaivon kansi saa toistuvasti kyytiä. Enenevässä määrin Forintin löytää myös lekottelemasta Vatun kanssa sydämeenkäyvänä kissakasana.

Vatu on toveriaan rauhallisempi, melko arka ja vienosti jutteleva tapaus. Ensikotiin tullessaan tämä herttainen arastelija oireili rajua flunssaa, jonka aikaan höyryhengityksestä kopassa muodostui yksi mielipuuhistaan. Forintin kanssa Vatu intoutuu herkästi mukaan leikkeihin sekä jo rutiiniksi tulleisiin iltapaineihin, ja ihmisenkin leikitys kelpaa jo. Tästä tyypistä on kovaa vauhtia tulossa letkeä kotikissa, jonka löytää päivisin torkkumasta suojaisissa paikoissa.

Molemmat kissat ovat hyvin kilttejä ja käsiteltäviä: Forintti on jo melko kesy ja hakeutuu ihan rapsuteltavaksi, kun taas Vatu arvostaa enemmän omaa tilaansa. Silti Vatukin hakee ihmistä leikkimään sekä huomiota omalla tahdillaan – tyypillisesti tuijottamalla syvälle silmiin ja kujertamalla kryptisesti. Kaikkiaan heillä on kaksin kepeämpää, kun arempi Vatu hieman seurailee ja ottaa mallia villikko-Forintista.

Molemmat kissat on leikattu, sirutettu, rokotettu, loishäädetty ja FIV/FelV-testattu (neg.). Ensikotiin saapuessaan molempia vaivasi sitkeä flunssa, minkä lisäksi Forintin kroonistunutta silmäoireilua kesti pitkälle kesään. Nyttemmin eläinlääkärireissujen ja lääkekuurien myötä ollaan jo hyvällä tolalla: molemmat ovat perusterveitä, vaikkakin Forintilla on yhä herkkyys silmien sidekalvotulehduksen uusiutumiseen.

Parivaljakolle sopivin koti olisi niin aktivointia kuin rauhaakin sopivassa suhteessa tarjoava sekä tarpeeksi tilava kahdelle kissalle. Erityisesti Vatu kaivannee aikaa uusiin nurkkiin ja ihmisiin tottumiseen, ja Forintti puolestaan kunnollista aktivointia ja leikitystä – näin myöskään kodin irtaimisto ei saa liian kovaa höykytystä osakseen!

Kissojen kanssa voi sopia Nekala-treffit lähettämällä meille hakemuksen sähköpostitse. Kerro itsestäsi, adoptiotoiveistasi sekä siitä, minkälaisen kodin olisit valmis tarjoamaan kissoille. Vastaathan ainakin seuraaviin kysymyksiin:

  • Millainen perhe (ihmiset, toiset eläimet), koti ja elämänrytmi kissoja odottaisi luonanne?
  • Kissa on pitkäaikainen kumppani (jopa 20 vuotta). Oletko varautunut myös taloudellisesti kissojen säännöllisiin terveystarkastuksiin niiden loppuelämän ajaksi?
  • Kun reissaat tai sairastat (lyhyelti tai pidempään), löytyykö kissoille tarvittaessa hoitaj(i)a?
  • Järjestyykö kodista ikioma paikka, missä kissat saavat nukkua ja olla myös omassa rauhassa?
Ota yhteyttä

Muita kodinetsijöitä:

Auta meitä auttamaan

Ota kissa vain steriloituna tai kastroituna ja vastuullisesta lähteestä. Jokainen kissa ansaitsee hyvän ja turvallisen elämän. Ethän ota kesäkissaa, etkä hylkää kun kiinnostus lopahtaa. Ajattele kun sitoudut – kissat ovat pitkäikäinen hankinta. Uskalla rakastaa.