Ukko

Ukko on n. 7-vuotias melkoisen kookas ja komea populaatiokissa, joka loukutettiin keväällä turvaan erään talon pihapiiristä. Ukko eleli alkuun KKY:n toimitiloilla, mutta ihmisiin tottumaton kissa ei oikeen siellä viihtynyt jatkuvasti vaihtuvien naamojen ja muun hälyn keskellä. Kesäkuun loppupuolella Ukko muuttikin ensikotiin opettelamaan oman ihmisen kanssa elämistä.

Ukko oli ihan alkuun hyvin arka ja vietti aikaansa paljon saunassa. Lähestyminen aiheutti aina sähinää ja vauhdikkaan pakenemisen. Nopeasti Ukko alkoi kuitenkin rauhoittua ja uskaltautua tutkimaan uusia reviireitään. Hiljalleen sähistelytkin harvenivat, eikä täällä enää kuulu suhinaa kuin enintään vahingossa nurkan takaa yllättäessä. Nyt reilun kuukauden kohdalla Ukkoa on jopa saanut varovasti rapsutella hänen syödessä. Samalle sohvallekin saattaa illalla kiivetä, turvallisen matkan päähän vielä toki. Ihminen on Ukolle silti edelleen aika jännittävä olento, jonka kanssa täytyy olla hieman varuillaan. Eteneminen luottamuksen kanssa on kuitenkin ollut yllättävän vauhdikasta!

Ensikodissa Ukolla on kaverina toinenkin poikakissa Sisu. Sisun kanssa yhteiselo sujuu kyllä hyvässä sovussa, mutta mitenkään erityisesti nämä eivät toistensa seuraa ainakaan vielä ole etsineet. Puuhailevat lähinnä omiaan itsenäisesti. Ukko sopisikin varmaankin hyvin ainoaksikin kissaksi. Sisun kanssa yhdessäkin hyvin voisivat kyllä muuttaa.

Ukon rankka elämä on jättänyt muistoksi myös Fiv:n, mistä johtuen Ukkoa ei voida luovuttaa talouteen, jossa asuu jo kissoja jotka ovat Fiv-negatiivisia. Hyvällä perushoidolla Ukko toki elää vielä pitkän ja hyvän elämän. Ensikodin perusarjessahan tällaiset eivät ole näkyneet mitenkään. Fiv:stä voit kysellä lisää KKY:ltä tai ensikodista. Muuten Ukko on terve ja hyväkuntoinen. Ukko on myös loishäädetty, rokotettu, sirutettu sekä leikattu, ja Ukon hampaita on keväällä hoidettu kuntoon.

Ukko kaipaisi nyt rauhallista, aikuista kotia jossa maukkaasta ruoasta ja lämpimistä pedeistä nauttien voisi jatkaa luottamuksen rakentelua ihmisiin. Tämä charmikas surusilmä on jo toimitilalla äkäisenä asustaessaan hurmannut KKY:n koko porukan ja täällä kesyyntymisen edetessä on alkanut arkuuden alta paljastua vielä leikkisä herra. Sylikissaa Ukosta ei välttämättä tulekaan koskaan, mutta uskon, että tästä saa vielä vähän kärsivällisyyttä ja paljon herkkuja käyttämällä hyvän kaverin sohvalle rapsuteltavaksi ja leikitettäväksi!

Ukko ei sovi lapsiperheeseen eikä koirista ole kokemusta. Vapaasti ulkoilevaksi Ukkoa ei luovuteta, mutta lasitettu parveke tai ulkoilutarha olisi Ukolle mieluinen uudessa kodissa. Ensikodin lasitettu parveke on ollut yksi lempipaikkoja hengailla.

Jos kiinnostuit Ukosta, niin lähetä ensikodille viestiä! Kerrothan viestissäsi hieman millaista kotia olisi herralle tarjota.

Tiedot

Ota yhteyttä