fbpx

Tinkerbell ja Korak

Noin 8-kuukautinen pentu Tinkerbell (tuttavallisemmin Tinksu) ja 1,5-vuotias Korak etsivät rakastavaa kotiaan.

Tinkerbell on hurmaava tapaus. Hän rakastaa olla ihmisen lähellä ja tassutella perässä. Masurapsutukset ovat aivan lempparijuttu, mutta hän innostuu kyllä aivan kaikesta huomiosta. Tinkerbell tykkää seurailla ihmisten touhuilua joskus etäänpää, ja joskus turhankin läheltä. Yleensä hän on siellä missä ihminenkin. Jos hänen jaloissa pyörimistään ei huomioida, alkaa lattiatasolta kuulumaan mau’untaa. Kaikki lelut ja leikit kiinnostavat Tinkerbelliä. Parasta kuitenkin on ollut karvoista tiukoiksi pyöritellyt pallot – ne ovat aivan lemppareita. Hän on kovin rauhallinen yleispiirteeltään, mutta pennunomaisesti jaksaa kyllä myös ravata ja leikkiä, jos kaveri siihen löytyy.  Sosiaalinen Tinkerbell haluaa olla kaikkien kaveri, niin ihmisten kuin eläintenkin. Hän tulee siis erinomaisesti toimeen myös muiden eläinten kanssa. Ensikodissa asustelee rauhallinen lapsi, joten hän on myös lasten läsnäoloon ja leikittämiseen tottunut. Tinkerbell on sisäsiisti ja syö hyvällä ruokahalulla – myös toisten ruuat kelpaa oman ruuan lisäksi.

Korak on ihana viidakkopoika. Rapsutella ja silitellä saa ihan mistä tahansa. Hän rakastaa hypytysleikkejä ja hyppääkin niiden aikana todella korkealle. Leluiksi kelpaa kaikki tassuihin sopiva ja mielellään ääntä pitävä. Kynät, virkkauskoukut, neulontapuikot, leipäpussien kiinnikkeet, muoviruiskut.. Voit olla varma, että hän käy etsimässä tasoilta sopivimmat lelut hiljaisuuden laskeutuessa. Tästä huolimatta hän on kovin kiltti ja rauhallinen, tuo ominaisuus on enemmänkin älykkyyttä. Vessapaperi- ja talouspaperirullat kyllä tuhoutuvat hänen kynsissään (ja suussaan),  joten niille on keksittävä paikka, josta hän ei niitä saa.

Korakilla on lisäksi yhdistyksellä ollessaan todettu ajoittaista tärinää. Sitä on tutkittu usean lääkärin voimin, mutta sitä ei ole voitu todentaa johtuvan mistään sairaudesta. Se vaikuttaa olevan lihaspohjaista ja mahdollisesti neurologista, ja tulee tilanteissa, joissa ihmisilläkin voisi mennä lihas ”kramppiin”. Tämä ei siis hänen elämäänsä tunnu vaikuttavan millään tapaa, tai varsinkaan hidastavan häntä. Lääkärillä on epäilys, että se voi olla myös vain kissan synnynnäinen ominaisuus. Tulevan kodin on kuitenkin hyvä tiedostaa, että tälläinen kissalla on, ja kodin tulee seurata jatkuvasti oireilun mahdollista muuttumista ja tarvittaessa hakeutuu tutkimuksiin, mikäli se jotenkin oleellisesti muuttuu erilaiseksi.

Tinkerbell ja Korak luovutetaan sirutettuna, rokotettuna, madotettuna ja steriloituna. Lisäksi Korakin tutkimustiedot annetaan uudelle kodille tulevaisuuden varalle. Kerro hakemuksessasi, millainen koti ja arki kissoja luonasi odottaisi. Käytä hakemuksesi apuna alla olevia kysymyksiä. Sopivat kotiehdokkaat pääsevät tapaamaan heitä ensikotiin.

Kerro hakemuksessa ainakin:

  • Kissa on pitkäaikainen kumppani (jopa 20 vuotta). Oletko varautunut myös taloudellisesti kissojen säännöllisiin terveystarkastuksiin niiden loppuelämän ajaksi?
  • Kun reissaat tai sairastat, lyhyt- tai pitkäaikaisesti, onko kissoille hoitaja mietittynä?
  • Järjestyykö kodista ikioma paikka, missä kissat saavat nukkua ja olla omassa rauhassa?
  • Millainen perhe (ihmiset, toiset eläimet), koti ja elämänrytmi kissaa odottaisi luonanne?

Ota yhteyttä

Jaa tätä mirriä somessa

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

Yhteistyössä

Auta meitä auttamaan

Ota kissa vain steriloituna tai kastroituna ja vastuullisesta lähteestä. Jokainen kissa ansaitsee hyvän ja turvallisen elämän. Ethän ota kesäkissaa, etkä hylkää kun kiinnostus lopahtaa. Ajattele kun sitoudut – kissat ovat pitkäikäinen hankinta. Uskalla rakastaa.