Tassukäsi Edward

Kotia etsii kiltti ja pehmeä, mutta arka Tassukäsi Edward. Tassukäsi Edward, tai tuttavallisemmin Eetu, on noin 1-vuotias ulkoa loukutettu kissaherra. Yhdistykselle poika tuli löytöeläintalon kautta, eikä sen taustoista juuri ole tietoa.

Ulkoelämästä Eetulle on jäänyt muistoksi FIV-tartunta. FIV ei tällä hetkellä vaikuta Eetun elämään kummemmin, mutta toki se on uuden kodin hyvä ottaa huomioon. FIV altistaa kissan infektioille, ja esimerkiksi suun tulehdukset ovat melko yleisiä FIV-positiivisilla kissoilla. Eetu kävi yhdistykselle tullessaan hammaslääkärissä, ja siltä poistettiin useita hampaita, mutta suuta tulee jatkossakin tarkkailla ja lääkäri suosittelee kontrollikäyntiä vuoden päästä.

Eetu on hyvin ujo, ihmisen nähden se ei uskalla liikkua vielä lainkaan, mutta on uskaltautunut syömään omassa piilossaan vaikka ihminen on samassa huoneessa. Voi myös ihmisen läsnäollessa rentoutua sen verran, että käy omaan puuhunsa nukkumaan. Eetua saa koskea ja silittää, ja myös poskessa olleen haavan hoitamiseen ja puhdistamiseen poika suostui mukisematta. Kyseessä on siis hyvin kiltti kissa, mutta luottoa ihmisiin täytyy vielä hakea luultavasti hyvä tovi.

Uuden kodin olisikin tärkeää ymmärtää, että Eetun kanssa täytyy rakentaa suhdetta maltilla ja Eetun ehdoilla. On tärkeää viettää sen kanssa aikaa, jotta se tottuu ihmisiin, mutta toisaalta ainakin vielä tällä hetkellä jos ihminen viettää huoneessa liian pitkän ajan, Eetu stressaantuu siitä selkeästi niin, ettei välttämättä uskalla tulla piilostaan pois koko päivänä. Kissalle on siis pystyttävä antamaan riittävästi omaa tilaa.

Ei ole tietoa kuinka Eetu suhtautuu muihin eläimiin. Ensikodissa oli vähän aikaa toinen kissa Eetun kanssa yhtä aikaa, mutta Eetu oli vielä niin peloissaan, ettei uskaltanut käydä tutustumassa siihen lainkaan. Myöskään lapsiperheeseen Eetu ei sovi, koska tarvitsee ainakin vielä toistaiseksi rauhallisen ympäristön jossa opetella ihmisten kanssa eloa.

Eetu luovutetaan rokotettuna, sirutettuna, leikattuna, Fiv/Felv -testattuna (FIV+) ja loishäädettynä. Ei vapaasti ulkoilevaksi!

Mikäli kiinnostuksesi heräsi, laita viestiä ensikotiin (iiris_kettu@hotmail.fi) ja kerro jo viestissä millainen koti Eetulle olisi tarjolla. Kissasta saa myös kysellä lisää ja sitä pääsee tapaamaan ensikotiin Hervannassa.