Sira ja Tero

Terve! Sira ja Tero etsivät yhteistä loppuelämänkotia. Ne ovat päätyneet yhdistyksen hoiviin samasta paikasta ja kummaltakin puuttui, lisäksi jouduttiin poistamaankin, hampaita eli ovat vähän hampaatonta porukkaa nykyään. Hampaattomuudesta huolimatta ruoka maistuu ja kissat ottavat rennosti. Ihmisten ruoan kerjääminen on opittu ja sohvalla makoilu on yksi lempihommista. Näin syksyn viiletessä on kissakaverin kainaloon kiva käpertyä pehmeälle sohvalle makoilemaan ja pitämään ihmiselle seuraa tv:n katselussa ja käsitöiden teossa. Toki välillä leikitään ja riehutaan; Sira on myös oppinut vaatimaan ihmiseltä leikittämistä, jos se meinaa unohtua päivän aikana. Täällä ensikodissa kissat ovat päässeet myös lasitetulle parvekkeelle ja se oli kyllä kesällä ihan kiva juttu etenkin kun sielläkin on sohva, jolla torkkua päivällä. Ensikodin palvelusväellä oli aluksi hankaluuksia tunnistaa kumpi on kumpi, koska näillä on aika samantyylinen väritys ja etenkin kasvojen raidoitukset ja silmien “kajaalit” ovat kovin samanmoiset. Mutta siis Tero on 5,5-vuotias, pienempi ja vaaleampi, Sira on 3,5-vuotias, isompi ja tummempi. Hännissä kummallakin on raidoitus, mutta Siralla on ihan hännänpäässä pidempi pätkä mustaa. Näille kaveruksille sopisi koti aikuisessa tai muutoin rauhallisessa seurassa, jossa osattaisiin olla kissojen suhteen kärsivällisiä. Ne ei vielä ole mitään siliteltäviä, mutta Teroa on onnistuttu herkkujen kera rapsuttelemaan ja ihan ilman herkkujakin koskemaan tassuihin ja silittelemään niitä. Herkkuraksut kiinnostavat Siraa niin paljon, että niitä uskaltaa napata jo ihan ihmisen vierestä, vaikka vähän osuisi ihmiseenkin samalla. Tero on jopa innoissaan syönyt ihmisen iltapalajogurttia samaan aikaan ihmisen kanssa. Pääasiassa kaverukset pitävät kuitenkin noin 30 cm turvavälin ihmisiin, vaikka keittiön puuhia seurataankin tarkkaan ja kerjätessä uskalletaan välillä yllättävänkin lähelle. Muuten kaverukset ovat voineet hyvin, mutta noita suita tarvitsisi seurata ja käyttää 2021 kesän alkuvaiheessa hammaslääkärissä tarkistuksessa. Karvakasoista voi kysellä lisää sähköpostilla ja kertoa myös, että minkälainen koti niille olisi tarjolla.

12.1.2021 Sira ja Tero siirtyivät toimitilalle odottelemaan sitä omaa oikeaa kotiansa. Ota rohkeasti yhteyttä ja sovitaan tapaaminen tämän vielä hieman ujon kaksikon kanssa.

Tero vasemmalla ja Sira oikealla
Leikit menossa