Close this search box.

Piipero

Nuori tyttökissa Piipero etsii omaa kotia.

Piipero on hieman äksy, mutta se johtuu siitä että Piiperoa pelottaa. Piiperon kanssa on tärkeää, että kissa kokee ympäristönsä turvalliseksi ja että hän saa omaehtoisesti tehdä tuttavuutta ihmisen kanssa. Piipero todennäköisesti hyötyy kissakaverin seurasta omassa kodissa.

Päivitys 20.9.2023

Oi Piipero! Piipero on nyt viettänyt ensimmäisiä viikkojaan ensikodissa harjoitellen kotikissan elämää. Kovin on jännää ja ihmeellistä, mutta Piipero on alkanut hyvin nopeasti reipastua. Päivät Piipero tykkää rauhakseen nukkua esim. kirjahyllyn päällä rauhakseen. Iltaisin kuitenkin pikkuinen lähtee tutkimusretkelle ja alkaa enempi ihmettelemään ensikodin arkea ja elämää.

Piipero on aika varautunut ja tykkää pitää välimatkaa ihmisiin, mutta on erittäin kiinnostunut kyllä kaikesta mitä ensikodinkin täti aina puuhailee. Koskea ei saa, eikä antaa kättä nuuhkittavaksi – ne ovat vielä liian jännittäviä asioita Piiperolle. Toisaalta välillä Piipero omatoimisesti tulee hyvin rohkeasti nuuhkimaan esim. ensikodin tätiä tai teekuppia hyvinkin läheltä sopivassa tilanteessa.. kunhan ei ihminen satu sen ihmeemmin Piiperoa huomaamaan. Kauniille Piiperolle kyllä maistuu hyvin ruoka ja tykkääkin heti päästä ruuan kimppuun kun on ruoka-aika. Vähän Piipero kyllä saattaa äksyillä kun ihminen saattaa tulla liian lähelle ruokakuppia tuodessaan, mutta sekin unohtuu heti kun Piipero tajuaa sen olevankin ruokaa. Äksyilyä ja sähinää olin alussa paljonkin, mutta nyt alkanut vähentyä selvästi kun Piipero on hiljalleen alkanut tajuta ettei kaikki ole niin pelottavaa. Piipero tuleekin tarviimaan paljon aikaa, ymmärrystä ja kärsivällisyyttä.

Päivitys 27.1.2024

Jo kaksi kaveria on löytänyt oman kodin, mutta Piipero etsii vielä omaansa. Piiperosta on tullut noin 4 kk ensikodissa olon aikana rauhallinen kotikissa, joka nauttii rennosta kotielämästä. Alkuaikojen sähinää ja äksyilyä ei ole enää nähtävissä. Ihmiset ovat vielä jänniä, etenkin vieraat ihmiset ja vierailijoita mennään piiloon varmuuden vuoksi. Ensikodin täti on nyt saanut muutamaan otteeseen hellästi rapsutella, vaikkakin suurimman osan aikaa koskeminen on edelleen iso ’’ei kiitos’’ Piiperolta. Piipero ei myöskään enää kauheasti väistele jos tuttu ihminen kävelee vierestä, vaan seuraa tilannetta rauhallisesti.

Ruoka maistuu edelleen hyvin ja Piipero tietää erittäin hyvin ruoka-ajat. Ruoka-aikaan uskalletaan tulla jopa tarjoilijan jalkoihin pyörimään, jos siitä saisi vaikka ekstra herkkuja. Herkuilla pääseekin helposti Piiperon kaveriksi. Voi saada jopa rapsuttaa kunhan on riittävästi nameja tarjota ja tuttu ihminen. Muiden kissojen kanssa Piipero on kova leikkimään ja kaverin vieressä on myös mukava ottaa päikkäreitä. Lintujen bongailu ja naapurien toimien seurailu ikkunoista on Piiperolle kovin mieluista.

Vaikka Piipero vaikuttaa hyvin itsenäiseltä, se hakee muista ensikodin kissoista turvaa ja leikkiseuraa. Uudessa kodissa olisikin hyvä olla rauhallista kissaseuraa. Hyvällä ruualla, nameilla ja kärsivällisyydellä on helppo ystävystyä tämän hiukan äksyn neidin kanssa.

Kerro hakemuksessa kissakokemuksestasi ja kissan tulevista elinolosuhteista. Voit käyttää näitä apukysymyksinä:

• Kissa on pitkäaikainen kumppani (jopa 20 vuotta). Oletko varautunut myös taloudellisesti kissan säännöllisiin terveystarkastuksiin sen loppuelämän ajaksi?
  • Kun reissaat tai sairastat, lyhyt- tai pitkäaikaisesti, onko kissalle hoitaja mietittynä?
  • Järjestyykö kodista ikioma paikka, missä kissa saa nukkua ja olla omassa rauhassa?
  • Millainen perhe (ihmiset, toiset eläimet), koti ja elämänrytmi kissaa odottaisi luonanne?

Muita kodinetsijöitä: