Piipero

Nuori tyttökissa Piipero etsii omaa kotia.

Piipero on hieman äksy, mutta se johtuu siitä että Piiperoa pelottaa. Piiperon kanssa on tärkeää, että kissa kokee ympäristönsä turvalliseksi ja että hän saa omaehtoisesti tehdä tuttavuutta ihmisen kanssa. Piipero todennäköisesti hyötyy kissakaverin seurasta omassa kodissa, mukaan ensikodista voisi lähteä tuttu kissakaveri Matilda.

Päivitys 20.9.2023

Oi Piipero! Piipero on nyt viettänyt Matildan kanssa ensimmäisiä viikkojaan ensikodissa harjoitellen kotikissan elämää. Kovin on jännää ja ihmeellistä, mutta Piipero on alkanut hyvin nopeasti reipastua. Päivät Piipero tykkää rauhakseen nukkua esim. kirjahyllyn päällä rauhakseen Matildan kanssa. Iltaisin kuitenkin pikkuinen lähtee tutkimusretkelle ja alkaa enempi ihmettelemään ensikodin arkea ja elämää.

Piipero on aika varautunut ja tykkää pitää välimatkaa ihmisiin, mutta on erittäin kiinnostunut kyllä kaikesta mitä ensikodinkin täti aina puuhailee. Koskea ei saa, eikä antaa kättä nuuhkittavaksi – ne ovat vielä liian jännittäviä asioita Piiperolle. Toisaalta välillä Piipero omatoimisesti tulee hyvin rohkeasti nuuhkimaan esim. ensikodin tätiä tai teekuppia hyvinkin läheltä sopivassa tilanteessa.. kunhan ei ihminen satu sen ihmeemmin Piiperoa huomaamaan. Kauniille Piiperolle kyllä maistuu hyvin ruoka ja tykkääkin heti päästä ruuan kimppuun kun on ruoka-aika. Vähän Piipero kyllä saattaa äksyillä kun ihminen saattaa tulla liian lähelle ruokakuppia tuodessaan, mutta sekin unohtuu heti kun Piipero tajuaa sen olevankin ruokaa. Äksyilyä ja sähinää olin alussa paljonkin, mutta nyt alkanut vähentyä selvästi kun Piipero on hiljalleen alkanut tajuta ettei kaikki ole niin pelottavaa. Piipero tuleekin tarviimaan paljon aikaa, ymmärrystä ja kärsivällisyyttä.

Vaikka Piipero vaikuttaa hyvin itsenäiseltä, se hakee muista ensikodin kissoista ja esim. Matildasta turvaa ja leikkiseuraa. Uudessa kodissa olisikin hyvä olla rauhallista kissaseuraa ja/tai esim. toinen kotia etsivä kissa Matilda seurana. Hyvällä ruualla, nameilla ja kärsivällisyydellä on helppo ystävystyä tämän hiukan äksyn neidin kanssa.

Kerro hakemuksessa kissakokemuksestasi ja kissan tulevista elinolosuhteista. Voit käyttää näitä apukysymyksinä:

  • Kissa on pitkäaikainen kumppani (jopa 20 vuotta). Oletko varautunut myös taloudellisesti kissan säännöllisiin terveystarkastuksiin sen loppuelämän ajaksi?
  • Kun reissaat tai sairastat, lyhyt- tai pitkäaikaisesti, onko kissalle hoitaja mietittynä?
  • Järjestyykö kodista ikioma paikka, missä kissa saa nukkua ja olla omassa rauhassa?
  • Millainen perhe (ihmiset, toiset eläimet), koti ja elämänrytmi kissaa odottaisi luonanne?
Ota yhteyttä

Muita kodinetsijöitä:

Auta meitä auttamaan

Ota kissa vain steriloituna tai kastroituna ja vastuullisesta lähteestä. Jokainen kissa ansaitsee hyvän ja turvallisen elämän. Ethän ota kesäkissaa, etkä hylkää kun kiinnostus lopahtaa. Ajattele kun sitoudut – kissat ovat pitkäikäinen hankinta. Uskalla rakastaa.