Search
Close this search box.

Nyyti

Kuka lohduttaisi Nyytiä? Olisitko sinä se, joka saa Nyytin uskaltautumaan ulos ujosta kuorestaan?


Nyyti on 7-vuotias kodinvaihtaja, jolle muutokset – niin suuret kuin pienetkin – ovat vaikeita, ja niihin hän reagoi piiloutumalla. Aran ja pelokkaan kuoren alta paljastuu hellyydenkipeä ja aktiivinen kissa, joka haluaa olla mukana ihan kaikissa kodin touhuissa. Uuden kodin tulee olla valmis pitkään tutustumisaikaan ja panostamaan luottamuksen rakentamiseen hiljalleen kissan ehdoilla. Nyyti tarvitsee aikaa tottuakseen uusiin tilanteisiin, mutta kun luottamus on saavutettu, Nyyti palkitsee oman ihmisensä äärettömällä uskollisuudella ja kiintymyksellä. Edellisessä kodissa Nyyti asui toisen kissan kanssa, mutta Nyytin aktiivinen, dominoiva luonne ja yli-innokkaaat lähestymisyritykset aiheuttivat toiselle kissalle ahdistusta.

Nyyti voisi viihtyä aktiivisen ja itsevarman kissakaverin kanssa, joka jaksaa touhuta ja leikkiä, mutta uskaltaa myös osoittaa rajan, milloin vauhti yltyy liiaksi tai läheisyyttä on liikaa.Kissakaveri ei kuitenkaan ole vaatimus, vaan ensiarvoisen tärkeää on löytää Nyytille rauhallinen ja ymmärtäväinen koti: ihminen, jolla on kärsivällisyyttä ja halu nähdä vaivaa saadakseen Nyytin taas ulos kuorestaan. Koska muutokset ovat Nyytille haastavia, ensikoti on tutustumisvaiheessa uuden kodin tukena neuvoja ja apua tarjoten.

Kerro hakemuksessa ainakin:

  • Kissa on pitkäaikainen kumppani (jopa 20 vuotta). Oletko varautunut myös taloudellisesti kissan säännöllisiin terveystarkastuksiin sen loppuelämän ajaksi?
  • Kun reissaat tai sairastat, lyhyt- tai pitkäaikaisesti, onko kissalle hoitaja mietittynä?
  • Järjestyykö kodista ikioma paikka, missä kissa saa nukkua ja olla omassa rauhassa?
  • Millainen perhe (ihmiset, toiset eläimet), koti ja elämänrytmi kissaa odottaisi luonanne?
Ota yhteyttä

Muita kodinetsijöitä:

Auta meitä auttamaan

Ota kissa vain steriloituna tai kastroituna ja vastuullisesta lähteestä. Jokainen kissa ansaitsee hyvän ja turvallisen elämän. Ethän ota kesäkissaa, etkä hylkää kun kiinnostus lopahtaa. Ajattele kun sitoudut – kissat ovat pitkäikäinen hankinta. Uskalla rakastaa.