Mussu

Omaa kotia etsivä Mussu on arviolta parivuotias energinen ja ystävällinen tyttökissa.

Mussulla on toisessa takajalassa vanha murtuma, mikä on luutunut virheasentoon. Ortopedin mukaan jalka täytyy operoida amputoimalla tai korjausleikkaamalla se siinä vaiheessa, kun se alkaa aiheuttamaan kipua. Tilanne tarkastettiin vielä toisen ortopedin toimesta, sekä konsultointiin kivunhoitoon erikoistunutta eläinlääkäriä ja todettiin, että mikään ei viittaa siihen, että jalka aiheuttaisi kipuja tällä hetkellä eikä siis vaadi nyt toimenpiteitä, kun niveletkin ovat röntgenkuvien perusteella vielä terveet trauman molemmin puolin.

Kipulääke aloitettiin, kun vamma todettiin ja eläinlääkärin ohjeella lääkitys laskettiin alas kesän mittaan, eikä kipukäytöstä ole esiintynyt lääkkeen lopetuksen jälkeen.
Mussu on saanut Cartrophen-pistoksia ennaltaehkäisemään nivelrikkoa, tätä suositellaan annettavan sarjoissa n. puolen vuoden välein ja lisäksi rasvahappovalmistetta. Nivelten tilanne tulee tarkistuttaa röntgenillä puolen vuoden kuluttua ja säännöllisesti senkin jälkeen.

Tulevan kodin tulee sitoutua tilanteen aktiiviseen tarkkailuun ja hoitoon, ja kun tilanne vaatii, on jalka operoitava. Lisätietoa tästä ja koko tämän hetkisestä tilanteesta saa yhdistykseltä ennen adoptiopäätöksen tekoa.
Mussun kohdalla tulevilta omistajilta edellytetään aiempaa kokemusta kissoista ja osaamista kissan kivun tunnistamisessa.

Mussu on hyvin aktiivinen ja leikkisä, luonteeltaan ystävällinen ja utelias. Se tulee hyvin toimeen muiden ensikodissa olevien sekä naaras- että uroskissojen kanssa ja kaipaa valtavasti seuraa. Mussua ei luovuteta ainoaksi kissaksi, se tarvitsee ystäväkseen nuoren kissan, tai vaikka useammankin kaverin.
Vaikka se onkin jo hyvin kesyyntynyt ja tulee itse hakemaan silityksiä ja huomiota sekä nukkuu vieressä, aivan sylikissa se ei vielä ole.

Kissa luovutetaan leikattuna, rokotettuna, sirutettuna ja fiv/felv-testattuna (neg.).

Mikäli olet kiinnostunut Mussun adoptoinnista, ota yhteyttä alla olevaan sähköpostiosoitteeseen.
Kerro viestissäsi myös itsestäsi, sekä millainen koti, perhe ja arki luonasi Mussua odottaisi. Kerro myös kokemuksestasi kissojen suhteen ja mitä ajatuksia amputaatio, sekä sen jälkeinen kissan hoito sekä kuntoutus, kuten säännöllinen fysioterapia (mahdollisesti jo ennen leikkausta), sinussa herättää.