Matilda

Matildalla ei ollut ruusuinen alku pelastetun kissan elämässä. Muutto KKY:n tiloihin laukaisi kissaflunssan, jota lääkittiin silmätipoin ja antibiootein. Onneksi nuo vaivat ovat nyt takanapäin, ja Matilda voi etsiä omaa loppuelämän kotiaan oireettomana ja hiljalleen rohkaistuvana kissana.

Matilda on vielä pelokas, joten oman kodin pitää olla varautunut aran kissan kanssa elämiseen. Aran kissan kesyyntyminen on kärsivällisyyttä vaativa mutta palkitseva prosessi, jonka myötä kissan ja ihmisen välille syntyy hiljalleen luottamuksen side.

Matilda saa turvaa kissakavereistaan, ja mieluiten muuttaisi omaan kotiin tutun kissan kanssa.

Päivitys 20.9.2023

Matilda on nyt viettänyt muutaman viikon ensikodissa Piiperon kanssa. Jo muutaman päivän jälkeen oli Matilda valmis valloittamaan koko talon. Matilda onkin kova tutkimaan, leikkimään ja vauhtia myös riittää! Kaikki on niin kovin kiinnostavaa ja jopa jännittävää, mutta pakko on kaikkea päästä tutkimaan. Pienen koon takia Matilda pääseekin vaikka mihin paikkoihin niin lattiatasossa kuin korkeimmalle kohdalle kirjahyllyllä.

Ihmiset ovat vielä hirmuisen jännittäviä, mutta kiinnostavia. Koskea ei saa, eikä oikeastaan edes antaa kättä nuuhkittavaksi – hui, aivan liian jännää vielä! Lisäksi jos tulee vieraita tai pieni koira taloon niin hui, piiloon! Matilda kuitenkin tykkää seurailla mitä ensikodin täti aina puuhailee päivän aikana, etenkin iltaisin. Matilda usein istuu jopa ihan keittiön keskellä ja vain seurailee mitäs se tällä kertaa kokkailee tai tekee. Kun Matilda on hereillä niin tietää, että jostain pikku tyttö kokoajan seuraa tekemisiä. Uskalletaan sitä jopa tulla nuuhkimaan vaikka jalkaa jos ensikodin täti istuskelee sohvalla rauhakseen, mutta kaikki pitää mennä Matildan ehdoilla. Nameja on kiva saada, kuin myös se kun kaikenmaailman hauskoja leluja heitellään ja niitä pääsee metsästämään.

Muiden kissojen leikkiseurasta Matilda nauttii, kuten myös päiväunista Piiperon kanssa esim. kirjahyllyn päällä, josta mukava tähystellä mitä taloudessa tapahtuu. Piiperosta saisikin oikein kivan kaverin uuteen kotiin Matildalle. Ensikodin kissoista Matilda hakee turvaa ja leikkiseuraa. Lisäksi ensikodin kahden isomman kollin kanssa on kiva puskea toisiaan ja hiljaisesti kehrätä. Hiljalleen siis ollaan oppimassa kotikissan elämää. Matildalla on myös hyvin omaperäiset tavat maukua ja muutenkin äännellä, mistä pikkuisen tunnistaa heti.

Kerro hakemuksessa kissakokemuksestasi ja kissan tulevista elinolosuhteista. Voit käyttää näitä apukysymyksinä:

  • Kissa on pitkäaikainen kumppani (jopa 20 vuotta). Oletko varautunut myös taloudellisesti kissan säännöllisiin terveystarkastuksiin sen loppuelämän ajaksi?
  • Kun reissaat tai sairastat, lyhyt- tai pitkäaikaisesti, onko kissalle hoitaja mietittynä?
  • Järjestyykö kodista ikioma paikka, missä kissa saa nukkua ja olla omassa rauhassa?
  • Millainen perhe (ihmiset, toiset eläimet), koti ja elämänrytmi kissaa odottaisi luonanne?
Ota yhteyttä

Muita kodinetsijöitä:

Auta meitä auttamaan

Ota kissa vain steriloituna tai kastroituna ja vastuullisesta lähteestä. Jokainen kissa ansaitsee hyvän ja turvallisen elämän. Ethän ota kesäkissaa, etkä hylkää kun kiinnostus lopahtaa. Ajattele kun sitoudut – kissat ovat pitkäikäinen hankinta. Uskalla rakastaa.