Kajo ja Hilta

”Tässä ovat Kajo ja Hilta. On pieni ihme, että tämä kaksikko on vielä mun kanssa ja voin jakaa niiden kuulumisia.
Tytöt saapuivat meille ensikotiin noin 12 viikon ikäisinä, mutta alle kilon painoisina. Pikkuiset masut olivat kovin sekaisin, eikä paino näyttänyt lähtevän lainkaan nousuun. Tehosterokotusta ei voitu antaa ajallaan, eikä verinäytettä ottaa fiv/felv-testiä varten; tytöt olivat siihen liian heikkoja.
Erityistä huolta on aiheuttanut kirjavan Kajon masu, joka ei ottanut rauhoittuakseen lainkaan, vaan ripuli vain jatkui ja tyttö oli surkeana. Hiljattain Kajon vatsa alkoi näyttää turvonneelta ja ensimmäinen pelko oli tiineys. Kun kakkanäytteestä sitten löytyi koronavirusta, aloin epäillä, että vaiva olisi vieläkin vakavampi, sillä ripuli ja turvonnut vatsa viittasivat vatsakalvontulehdukseen (FIP), johon ei ole olemassa parannuskeinoa, vaan se valitettavasti koituu sairastuneen kissan kohtaloksi.
Aivan viime päivinä Kajo on kuitenkin yllättäen reipastunut, eikä pentumaiselta hurjastelulta ole säästytty. Toivon kipinä syttyi eilisellä lääkärikäynnillä, kun tohtori vatsaa tutkittuaan totesi, että FIPin todennäköisyys on melko pieni, sillä Kajo on reipastunut ja kasvanut hienosti – paino oli karvan verran alle 2 kiloa!
Tyttöjen vointia seurataan yhä, eivätkä ne ole vielä valmiita etsimään ikiomaa kotia, mutta odotan varovaisen toiveikkaana, että sekin päivä vielä koittaa.”
Näin kirjoitin Kajosta ja Hiltasta omaan someeni joulukuun alkupuolella.
Pienten tyttöjen vointi on parantunut; tytöt ovat kasvaneet ja niistä on kuoriutunut melkoisia hurjapäitä. Mikä vain kelpaa leikkikaluksi ja päiväunet torkutaan milloin missäkin, usein kuitenkin ensikodin omien kissojen kyljessä. Nyt, kun tytöt ovat valmiita etsimään omaa kotia, ei olisi pahitteeksi, vaikka tässä uudessa kodissa olisikin entuudestaan kiva aikuinen kissa.
Keskenäänkin tytöt toki pärjäävät, mutta nuorina ja energisinä kissoina ne tarvitsevat paljon virikkeitä ja aikaa omalta ihmiseltään.
Masut ovat molemmilla hyvin herkkiä ja ruokinnan suhteen tulee olla tarkka. Tyttöjen sterilaatio on uuden omistajan hoidettava mahdollisimman pian, sillä merkkejä sukukypsyydestä on alkanut ilmetä.
Hilta ja Kajo luovutetaan ainoastaan sisäkissoiksi ja uusi omistaja sitoutuu huolehtimaan säännöllisistä lääkärintarkastuksista, rokotuksista ja loishäädöistä.
Mikäli olet kiinnostunut tarjoamaan tytöille oman, rakastavan kodin, voit olla yhteydessä ensikotiin sähköpostitse. Kerrothan itsestäsi ja kodistasi mahdollisimman monipuolisesti. Pohdithan esimerkiksi seuraavia asioita:
Onko kotisi turvallinen kissoille?
Oletko varautunut taloudellisesti yllättäviinkin eläinlääkärikustannuksiin, joita lemmikin kanssa voi tulla vastaan?
Onko lähipiirissäsi luotettavia kissanhoitajia esimerkiksi lomareissusi ajaksi?