Jondalar ja Pixie

Ihastuttava pyöreäposkinen kolli Jondalar sekä nuori kissaneiti Pixie etsivät loppuelämän
kotia! Jondalar on kissoista mustavalkoinen, Pixiellä on kilpikonnaväritys.

Kissojen tausta ja luonne

Jondalar on populaatiotaustainen kissa, ja vasta alkutaipaleella ihmisiin tutustumisessa. Luottamusta on rakennettu pienin askelin, ja positiivisia merkkejä ihmisiin suhtautumisessa on tapahtunut. Vaikka ihminen vielä hieman pelottaakin, on herra kuitenkin esimerkiksi ruoka-aikaan aina paikalla ja lähtee aina vain rohkeammin mukaan ihmisten leikityksiin. Jondalar tulee toimeen muiden kissojen kanssa, ja varsinkin ensikotikaveri Pixien kanssa niin leikit kuin yhteiset päiväunetkin sujuvat. Lempileluihin kuuluvat erilaiset pallot ja palloradat.

Pixie on samaan kissapopulaatioon kesällä 2022 syntynyt kissa. Pixie on utelias, rohkea ja aktiivinen kuten nuoren kissan kuuluukin. Pixie tulee hyvin toimeen muiden kissojen, erityisesti ensikotikaverinsa Jondalarin kanssa. Pixie on myös ihmistä kohtaan luottavainen ja nauttii silityksistä sekä rapsutuksista korvan takaa. Lempileikkejä ovat mm. huiskuleikit ja erilaisten kilinää tai rapinaa pitävien lelujen kanssa riehuminen. Ihmisten puuhia seurataan usein lähietäisyydeltä ja kaikessa puuhassa ollaan mukana vähintäänkin tarkkailemassa.

Terveys

Tällä hetkellä Jondalar voi hyvin. Jondalar on sairastanut mykoplasma-bakteerin aiheuttaman hengitystieinfektion, jota on nyt hoidettu kahdella pitkällä antibioottikuurilla. Ennen diagnoosia oireita (eli yskää) tutkittiin astman oireina, ja Jondalarin keuhkot on tätä varten röntgenkuvattu. Kuvissa näkyi astmaan viittaavia muutoksia, mutta astmaa Jondalarilla ei ole todettu. Antibioottikuurit ovat auttaneet ja todennäköisesti yskä voi kiusata jatkossakin esimerkiksi stressaavissa tilanteissa, kuten muuton yhteydessä. Tämä on hyvä myös oman kodin huomioida ja osata reagoida nopeasti, jos yskä palaa. Satunnainen ummetus on myöskin vaivannut Jondalaria, ja se olisi hyvä omassakin kodissa huomioida esim. laadukkaassa ja nestepitoisessa ruokavaliossa.

Pixie on perusterve. Pixiellä on yläpurenta, jonka seurauksena alakulmahampaat ovat painaneet yläikeniin. Purenta on parantunut kissan kasvaessa, mutta tätä on syytä vielä seurata ja tarvittaessa hoitaa. Todennäköisesti myös Pixiellä on ollut mykoplasma, ja se on hoidettu antibioottikuurilla samaan aikaan kuin Jondalar. Oireet kuitenkin olivat huomattavasti lievemmät kuin Jondalarilla, ja jo yksi antibioottikuuri tuntui tepsivän. Molemmat kissat luovutetaan adoptiomaksua vastaan rokotettuna, sirutettuna, FIV/FelVtestattuna (molemmat neg.), leikattuna ja useasti loishäädettynä.

Omalta kodilta odotetaan

Omassa kodissa olisi hyvä olla tasainen ja rauhallinen arki ja Jondalarin omilta ihmisiltä odotetaan kärsivällisyyttä sekä ymmärrystä aroista kissoista ja niiden kanssa toimimisesta. Ensikodissa edistymistä kesyyntymisen suhteen on tapahtunut jo hurjasti, mutta kesyyntyminen ja luottamuksen muodostaminen ihmisiin on vielä alkuvaiheessa. Pixie on rohkea ja hyvin sopeutuvainen kissa. Omassa kodissa olisi kuitenkin hyvä olla rauhallinen turvapaikka, jonne voi vetäytyä tarvittaessa rauhoittumaan.
Kissoja ei luovuteta vapaasti ulkoileviksi.

Kiinnostuitko?

Olisiko sinulla tarjota Jondalarille ja Pixielle loppuelämän koti? Mikäli olisit kiinnostunut kuulemaan kissoista enemmän ja tarjoamaan heille loppuelämän kodin, ota yhteyttä ensikotiin sähköpostitse. Kerro viestissä myös millainen perhe, koti ja arki kissoja teillä odottaisi. Kissat etsivät ensisijaisesti yhteistä kotia.

Vastaathan hakemuksessa ainakin seuraaviin kysymyksiin:
• Kissa on pitkäaikainen kumppani (jopa 20 vuotta). Oletko varautunut myös taloudellisesti kissan säännöllisiin terveystarkastuksiin sen loppuelämän ajaksi?
• Kun reissaat tai sairastat, lyhyt- tai pitkäaikaisesti, onko kissalle hoitaja mietittynä?
• Järjestyykö kodista ikioma paikka, missä kissa saa nukkua ja olla omassa rauhassa?
• Millainen perhe (ihmiset, toiset eläimet), koti ja elämänrytmi kissaa odottaisi luonanne?

Ota yhteyttä

Muita kodinetsijöitä:

Auta meitä auttamaan

Ota kissa vain steriloituna tai kastroituna ja vastuullisesta lähteestä. Jokainen kissa ansaitsee hyvän ja turvallisen elämän. Ethän ota kesäkissaa, etkä hylkää kun kiinnostus lopahtaa. Ajattele kun sitoudut – kissat ovat pitkäikäinen hankinta. Uskalla rakastaa.