Search
Close this search box.

Jamesia

Jamesia on elokuussa -23 populaatiosta loukutettu komea kollikissa. On nyt muutamia viikkoja opetellut elämää ihmisen kanssa ensikodissa kahden muun kissan kanssa.

Jamesia viettää vielä paljon aikaa saunassa turvapaikkakopassaan, mutta tulee syömään ruoan reippaasti muiden kissojen kanssa keittiöön ja käy välillä muualla asunnossa myös ihmisten siellä ollessa. Makoilee monesti myös eteisen matolla, josta pääsee tarvittaessa nopeasti takaisin saunaa, jos jännittää liikaa. On kovasti ruoan perään eli ruoan ja herkkujen avulla kesyyntyminen voi olla nopeaakin.

Vaikuttaa uteliaalta ja katselee usein saunan lauteelta, kun käy kylpyhuoneessa. Katselee sekä ihmisten touhuja kuin kahden muun kissan paini- ja jahtausleikkejä. Ei halua kuitenkaan lähteä mukaan leikkeihin eikä vielä ole onkileluunkaan tarttunut, vaikka sitä katseellaan seuraa.

Uskomme, että Jamesia voisi piristyä rauhallisesta ja rohkeasta kissakaverista. Nämä ensikodin muut kissat ovat varmaan liian vauhdikkaita tyyppejä Jamesian makuun. Tai sitten hän vielä kerää rohkeutta lähteä mukaan leikkeihin. Varmaksi emme osaa vielä sanoa.

Jamesia on muutamina öinä istuskellut ikkunalaudalla ja naukunut valittavaan sävyyn. Syytä ei osata sanoa. Vaeltaa asunnossa tutkien paljon, kun ihmiset nukkuu tai on poissa. Ehkä opettelu sisätiloihin ulkoelämästä on vielä vähän vaikeaa tai olisko jotain ikävä. Naukumista ei tapahdu joka yö ja uskomme, että sopiva kissakaveri voisi auttaa tähänkin. Ja aika.

Joka tapauksessa Jamesia tarvitsee kodin, jossa on tietenkin oma turvapaikka, kissakaveri tai useampi ja stressitön ympäristö. Olisko Jamesia teidän kotiin sopiva perheenjäsen?

(päivitys 29.10.) Viime aikoina Jamesia on rohkeasti ollut esillä ja osallistuu onkileluleikkeihin. Katselee mielellään ikkunasta ulos ja tulee hakemaan makupaloja ja ruokaa ihan vierestä.

Jamesia on leikattu, rokotettu, sirutettu, loishäädetty ja fiv/felv-testattu (neg.).

Vastaa ainakin näihin kysymyksiin:
– Kissa on pitkäaikainen kumppani (jopa 20 vuotta). Oletko varautunut myös taloudellisesti kissan säännöllisiin terveystarkastuksiin sen loppuelämän ajaksi?
– Kun reissaat tai sairastat, lyhyt- tai pitkäaikaisesti, onko kissalle hoitaja mietittynä?
– Järjestyykö kodista ikioma paikka, missä kissa saa nukkua ja olla omassa rauhassa?
– Millainen perhe (ihmiset, toiset eläimet), koti ja elämänrytmi kissaa odottaisi luonanne?

Ota yhteyttä

Muita kodinetsijöitä:

Auta meitä auttamaan

Ota kissa vain steriloituna tai kastroituna ja vastuullisesta lähteestä. Jokainen kissa ansaitsee hyvän ja turvallisen elämän. Ethän ota kesäkissaa, etkä hylkää kun kiinnostus lopahtaa. Ajattele kun sitoudut – kissat ovat pitkäikäinen hankinta. Uskalla rakastaa.