Dahlia

Päivitetty 30.5.2022

Populaatiokissa Dahlia on kissamaailman Sarah Connor. Dahlia tuli toimitilalle suuren poskiruhjeen, korvapunkkien, kalikitartunnan sekä mittavien hammashaasteiden kanssa. Dahlia oli kaikesta huolimatta terästä ja sosiaalisen tarpeen kyllästämää kissaa mikä näyttäytyi seurallisuutena ja ympäristön tarkkailuhaluna eikä ole sulkeutunut kovan maailman kokemisesta huolimatta. Ruhjeet hoidettiin ja ne parantuivat, myös akuutit hammashaasteet on nyt selätetty, kaliki jättää Dahlian kantajaksi oireettomana/oireellisena (flunssaisuus).

Dahlia on nyt ollut kolme kuukautta oireeton ja elää riehakasta ainoan kissan elämää ensikodissa. Dahlia on aamuisin aamupalakaveri, tulee sohvalle viereen pötköttelemään, seuraa televisiosta urheilua ja dokumentteja ja riehuu pallojen kanssa silloin, kun ihminen koittaa nukkua. Hereilläkin saa Dahlian leikittämiseen osallistua ja hieman on agility-temppujakin harjoteltu jalkojen yli pomppimalla.

Dahlia on aika itsenäinen tapaus eli sopisi hyvin ainoaksi kissaksi rauhalliseen kotiin joka on valmis huolehtimaan viisaasta selviytyjästä ja hänen terveydestään. Dahlia, kuten kuka tahansa kissa, kaipaa hammastarkastuksia vuosittain. Kaliki saattaa riehaantua stressaavista elämänmuutoksista, jolloin se ilmenee flunssana – edellinen flunssa tosin meni ohi antibiooteilla ja sen jälkeen on vietetty kuukausikaupalla oireetonta elämää.

Mikäli Dahliassa oli sitä jotain ja tunnet sisimmässäsi yhteyttä häneen, ota yhteyttä ja kerro tarjoamistasi olosuhteista sekä kysy lisää Dahliasta ja hänen terveydestään.

Dahlia etsii kotia leikattuna, rokotettuna, loishäädettynä, sirutettuna sekä fiv/felv-testattuna (neg).

Otathan yhteyttä ilmoituksessa näkyvään osoitteeseen sähköpostitse johon kuvailet alla olevien kysymysten avulla millaiseen kotiin Dahlia pääsisi:

-Kissa on pitkäaikainen kumppani (jopa 20 vuotta). Oletko varautunut myös taloudellisesti Dahlian säännöllisiin terveystarkastuksiin ja mahdolliseen lääkehoitoon?

-Kun reissaat tai sairastat, lyhyt- tai pitkäaikaisesti, onko Dahlian hoito-olosuhteet mietitty?

-Järjestyykö kodista ikioma paikka, missä neiti saa nukkua ja olla omassa rauhassa?

-Millainen perhe (ihmiset, toiset eläimet), koti ja elämänrytmi Dahliaa odottaisi luonanne?