Bertel

Bertel on noin 5-vuotias, komea, vihreäsilmäinen kissaherra, joka etsii turvallista ja rauhallista loppu elämän kotia.  Bertel on “laivakissa”, mikä ilmenee ylimääräisinä varpaina. Tämä ei kuitenkana näy haittaavan kissan päivittäistä elämää.

Bertel on kasvanut maalla isossa kissapopulaatiossa ja hän suhtautuu sen takia melko epäluuloisesti ihmisiin. Tämä näkyy myös ajoittaisena sähinänä, kun kissaa lähestyy. Bertel tarvitsee rauhallisen ja stressittömän kodin, jossa voi kaikessa rauhassa tutustua paikkoihin ja pikku hiljaa rakentaa luottamusta ihmisiin. Uuden kodin tulee olla lapseton ja koiraton. Bertel saattaisi hyvin viihtyä ainoana lemmikkinä, koska hän nauttii omasta rauhasta. Bertel selvästi tarvitsee paljon omaa tilaa eli yksiö ei varmasti riitä tänne herralle uudeksi kodiksi.

Berteliltä leikattiin 4.12. vatsasta suolituos ja tästä merkkinä hänellä on vatsassa leikkausarpi. Itse haava vaikuttaa olevan parantunut hyvin ja ruokahalu on palannut ennalleen. Bertelillä on myös toisessa kyljessä pieni karvaton alue, jossa oli leikkauksen jälkeen muutaman päivän ajan kipulaastari. Ajan kanssa tähän kasvaa tilalle uusi karva.

Ensikodissa Bertel on mieluiten ollut omissa oloissaan ja tykkää katsella ulos ikkunasta. Bertel on myös rohkaistunut kulkemaan eri huoneissa ja haistelemaan kaikki nurkat, kun ihmiset ovat rauhallisesti paikoillaan esim. katsomassa televisiota tai nukkumassa. Välillä on myös tullut haistelemaan ihmisiä, mutta häntä ei saa vielä koskettaa. Sylikissaa Bertelistä ei saa, mutta ajan kanssa rauhallisessa ympäristössä hänen luottamuksensa on mahdollista ansaita.

Bertel on tottunut syömään pääasiassa raakaruokaa esim. raakaa jauhelihaa ja possun sydäntä. Hän syö myös raksuja ja valikoivasti märkäruokaa. Uudessa kodissa tulee panostaa laadukkaaseen, viljattomaan ruokaan ja mielellään myös raaka-ruokintaan.

Kissa on loishäädetty, sirutettu, rokotettu, leikattu ja FIV/FeLV-testattu (negatiivinen).

Päivitystä 24.1.

Bertel alkaa olla rennompi ihmisten seurassa. Hän tulee usein olohuoneen matolle makoilemaan ja puhdistamaan itseään, kun olemme vieressä sohvalla. Toisinaan tulee jopa hetkeksi sohvalle seuraksi. Bertel on alkanut oppia leikkimisen iloa pikkuhiljaa. Hän innostuu välillä lähtemään mukaan, kun ihminen leikittää höyhenlelulla. Tässä viikon sisään Bertel on myös ensimmäisiä kertoja leikkinyt itsekseen pehmoleluilla, joissa on kissanminttua sisällä. Bertel vaikuttaa pitävän musiikista ja rentoutuu entisestään, kun hänelle soitetaan jazzia tai muuta rauhallista musiikkia.