Search
Close this search box.

Artemisia

Artemisia on noin 1 vuotias hyvin persoonallinen ja kaunis nuori kissa, joka rakastaa nameja ja seikkailuja. Lempinimeltään tunnetaan myös Ninjana. Artemisia tuo yllätyksiä ja omanlaistaan energiaa joka päivään persoonallaan. Nuoren ikänsä mukaisesti Artemisia on kova leikkimään ja etenkin iltaisin tykkääkin riehua ympäri kämppää muiden kissojen kanssa. Muut kissat ovat tärkeitä ja tuovat turvaa.

Ihmiset ovat Artemisialle ihmetys. Joka päivä on Artemisia ihmettelemässä lähes kaikkea mitä ensikodin täti tekee. Oli se sitten lukea kirjaa, siivoaa kissojen hiekkalaatikoita, kokkaa tai makaa sängyssä. Onkin hyvin tavallista, että Artemisia on mielenkiinnosta tuijottamassa aina vieressä. Uteliaisuus vie voiton vaikka huomaakin, että ihmisten lähellä Artemisia on edelleen hyvin varauksellinen. Tytsy onkin toiselta lempinimeltään ’’salaa rohkea’’. Tästä hyvänä esimerkkinä se, että Artemisia lähes joka ilta tulee sänkyyn ensin ihmettelemään ja sitten nukkumaan ensikodin tädin kanssa. Myös kättä uskalletaan nuuhkia vähän, mutta usein se on vielä liian jännää. Vaikka Artemisia saattaakin nukahtaa hyvin lähelle ihmistä sohvalla tai sängyssä, ei tytsy anna vielä koskea. Puhumattakaan ottaa kiinni. Toisaalta kun on nameista kyse, uskaltaa tämä pieni ninja tulla lähes syliin. Artemisia on siis vielä hyvin arka, mutta potentiaalia reipastua on paljon oikeissa käsissä.

Artemisian tapaista on ensin tehdä ja vasta myöhemmin miettiä. Pitää olla nopea liikkeissään. Tämä ninja juoksee ja pomppii hyvinkin ketterästi. Tai tekee kaikenmoisia kamikaze-pomppuja ilmassa leikkiessään muiden kissojen kanssa. Tytsy on välillä myös nopea poksahtamaan ja sähähtämään asioille vanhasta tottumuksesta esim. säikähtäessään, vaikka jälkikäteen huomaakin ettei olisi tarvinnut. Kaikkea outoa ja jännää pitää myös aina käydä tökkimässä tai räppäämässä tassulla. Joka päivä Artemisia löytää jotain uutta ja jännää ihmeteltävää.

Uudessa kodissa tulisi Artemisialla olla kissakavereita, joista saada turvaa ja leikkiseuraa. Arkuudensa takia tulee tämä kaunokainen tarvitsemaan paljon kärsivällisyyttä ja ymmärrystä uudessa kodissa. Artemisiasta saa itselleen kissan isolla persoonalla, joka tulee varmasti yllättämään joka päivä.

Vastaathan hakemuksessa ainakin näihin kysymyksiin:
– Kissa on pitkäaikainen kumppani (jopa 20 vuotta). Oletko varautunut myös taloudellisesti kissan säännöllisiin terveystarkastuksiin sen loppuelämän ajaksi?
– Kun reissaat tai sairastat, lyhyt- tai pitkäaikaisesti, onko kissalle hoitaja mietittynä?
– Järjestyykö kodista ikioma paikka, missä kissa saa nukkua ja olla omassa rauhassa?
– Millainen perhe (ihmiset, toiset eläimet), koti ja elämänrytmi kissaa odottaisi luonanne?

Ota yhteyttä

Muita kodinetsijöitä:

Auta meitä auttamaan

Ota kissa vain steriloituna tai kastroituna ja vastuullisesta lähteestä. Jokainen kissa ansaitsee hyvän ja turvallisen elämän. Ethän ota kesäkissaa, etkä hylkää kun kiinnostus lopahtaa. Ajattele kun sitoudut – kissat ovat pitkäikäinen hankinta. Uskalla rakastaa.