fbpx
Olet täällä: Kissojen Katastrofiyhdistys KKY ry - Tampere > Uutinen > Kissanpentusyksy – pennut tarvitsevat apuasi

Kissanpentusyksy – pennut tarvitsevat apuasi

Nova-pentu eläinlääkärissä

 

Meillä on nyt 23 pentua ja lisää tulossa : viimeisimmät neljä emotonta tulivat ympäristöön levinneestä puoliksi hoidetusta pihapopulaatiosta.

Uusi tulokas Nova on flunssainen ja vakavasti kuivunut. Flunssapaneeli ja Fiv/Felv –testi otetaan, pentu nesteytetään, määrätään silmätippoja ja jäädään odottamaan tutkimustuloksia.

Pennun syntyminen ulos on aina katastrofi. Pentu on kaikkein haavoittuvin tartunnoille ja loisille, kun vastustuskykyä ei juuri ole, ja pentu on nähnyt nälkää jo ennen syntymää. Väiveet häädetään ja perusmadotus annetaan, mutta pienessä masussa voi kasvaa jopa leveä heisimato, jos emot ovat syöneet raakaa järvikalaa. Populaatiossa flunssat leviävät. Usein on pentu kiidätetty nesteytykseen sinne, minne aika on lennossa saatu, öisin päivystykseen. Pieneen suuhun annostellaan minimit lääkkeitä. Ensikoti laittaa herätyskellon soimaan ja herää lämmittämään emonmaitovastiketta tietyin välein.
Haasteet ovat suuret, mutta ilo sitä suurempi, kun pentu saadaan pelastettua elämälle. Pentu rokotetaan, sirutetaan ja luovutetaan 14 viikon iässä.

Tähän mennessä on kulunut melkoisesti varoja. Autathan meitä laittamalla pienen summan tilille FI93 5730 0820 3289 34, viestiksi Pennut. Helppo tapa lahjoittaa on MobilePay, numero 67708.

Keräyslupamme numero on RA/2019/1078, 29.11.2019 (Sisä-Suomen poliisilaitos)
Meitä voit auttaa myös shoppailemalla , katso lisää https://kky-ry.fi/kauppa/. Sieltä löydät lahjoituksena tulleita yksilöllisiä käsitöitä, ekotuotteita ja muita fanituotteita.
KIITOS, KUN AUTAT!
P.S. Novan Fiv/Felv –testi oli negatiivinen! Nyt toivotaan parasta kaiken muun suhteen. Nova artikkelin alkupäässä (kuva Laura), kansikuvana ensikodissa syntynyt Pihka (kuva Juudi).

Jaa & vaikuta

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp